domácí hamburger
Produkty Více+

Vykouzlete si doma hamburger jako v pravé americké restauraci

Sláva oliv pronikla až za Atlantik, neváhejte je proto využít i v kuchyni, kde dominují hovězí speciality. Hamburger není jen nějaké maso v housce v rychlém občerstvení, to bychom podobné téma odbyli moc rychle. Začněme domácími bulkami, nenáročnými na přípravu, ale k hovězímu masu naprosto ideálními. Nepodceňujte ani další ingredience, protože k pravému burgeru si můžete namíchat i omáčku podle svých tajných chutí a představ. Na talíři pak máte fantazii, kterou stačí už jenom trochu zakápnout olivovým olejem.

Bez cibule to tedy vážně nepůjde

Pokud se řeč svede na toto téma, všichni si představí něco jiného. A přitom půjde vždy o nějaký odlesk pravdy, kterou zná celý zámořský svět. Hamburger u nás doslova zdomácněl, ale v trochu jiné podobě, než jak je třeba v New Yorku zvykem. Co si k němu připravíme? Žloutek z vajíčka a stroužek česneku, cibule šalotka a hořčice, které dalo jméno francouzské město Dijon. Základem je však vždy hrubě mleté hovězí. A jen tak mimochodem, pokud dostanete do ruky maso z oblasti krku, blížíte se prakticky až dokonalosti a na talíři to zaručeně poznáte. Tak hurá do díla, abychom si mohli už brzy pochutnávat!

Bulky na hamburgry vyžadují klasické ingredience, jako jsou vejce, vlažná voda, trochu droždí a vlažného mléka, v neposlední řadě také brambory a hladkou mouku. A když přidáte olivový olej s puncem BIO, neuděláte chybu. K dozdobení použijeme pak ještě sezamová semínka, abychom si mohli připadat skutečně jako za „velkou louží“. A co dochucení? Jasně, cibulové chutney si můžete udělat doma také, karamelizovaná cibulka je skvostem, který se doslova a do písmene jen rozpouští na jazyku. Členem téže rodiny je pak domácí barbecue omáčka, jež má kromě delikátní chuti ještě jednu další výhodu. Dobře víte, co v ní bude, obejdete se bez průmyslových konzervantů a vůbec snad všeho, co je pro tělo vysoce nezdravé. Využijte také prémiový olivový olej od olivum.cz a výsledek uvidíte na talíři sami.

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*