Sláva oliv pronikla až za Atlantik, neváhejte je proto využít i v kuchyni, kde dominují hovězí speciality. Hamburger není jen nějaké maso v housce v rychlém občerstvení, to bychom podobné téma odbyli moc rychle. Začněme domácími bulkami, nenáročnými na přípravu, ale k hovězímu masu naprosto ideálními. Nepodceňujte ani další ingredience, protože k pravému burgeru si můžete namíchat i omáčku podle svých tajných chutí a představ. Na talíři pak máte fantazii, kterou stačí už jenom trochu zakápnout olivovým olejem.
Bez cibule to tedy vážně nepůjde
Pokud se řeč svede na toto téma, všichni si představí něco jiného. A přitom půjde vždy o nějaký odlesk pravdy, kterou zná celý zámořský svět. Hamburger u nás doslova zdomácněl, ale v trochu jiné podobě, než jak je třeba v New Yorku zvykem. Co si k němu připravíme? Žloutek z vajíčka a stroužek česneku, cibule šalotka a hořčice, které dalo jméno francouzské město Dijon. Základem je však vždy hrubě mleté hovězí. A jen tak mimochodem, pokud dostanete do ruky maso z oblasti krku, blížíte se prakticky až dokonalosti a na talíři to zaručeně poznáte. Tak hurá do díla, abychom si mohli už brzy pochutnávat!
Domácí barbecue omáčka Grilování
Bulky na hamburgry vyžadují klasické ingredience, jako jsou vejce, vlažná voda, trochu droždí a vlažného mléka, v neposlední řadě také brambory a hladkou mouku. A když přidáte olivový olej s puncem BIO, neuděláte chybu. K dozdobení použijeme pak ještě sezamová semínka, abychom si mohli připadat skutečně jako za „velkou louží“. A co dochucení? Jasně, cibulové chutney si můžete udělat doma také, karamelizovaná cibulka je skvostem, který se doslova a do písmene jen rozpouští na jazyku. Členem téže rodiny je pak domácí barbecue omáčka, jež má kromě delikátní chuti ještě jednu další výhodu. Dobře víte, co v ní bude, obejdete se bez průmyslových konzervantů a vůbec snad všeho, co je pro tělo vysoce nezdravé. Využijte také prémiový olivový olej od olivum.cz a výsledek uvidíte na talíři sami.